sunnuntai 28. huhtikuuta 2024

TSASOUNA, PALO

 Päiväkävelyllä kävimme Toivalan tsasounalla. Paikka on komea ja rakennus soma, mutta aivan edessä kalliotörmän alla rämisee moottoritie. Muutaman kerran olen tsasounan palveluksissa mukana ollut.


Luettu:

56. Nevalainen Petri: TAUNO PALO

300 s. Gummerus 2011 3.p

Tauno Palon elämäkerta, melkoisen asiallinen selvitys miehen töistä ja muusta meiningistä. Osasi näytellä ja oli tökerö elämässään.



57. Sjöwall & Wahlöö: ROSEANNA §§§

280 s. Karisto 1969 (Kari Jalonen)

Murhattu nainen löytyy kanavasta. Beck porukoineen tutkii kanavalaivamatkustajien ottamia valokuvia. Syyllinen löytyy ja tarttuu asetettuun ansaan. Sopiva selkokertomus ilman hyytäviä revityksiä.


58. Paasilinna Arto: ONNELLINEN MIES §½

185 s. SSKK 1977

Jaatinen saapuu paikalle, riitaantuu kunnan johtomiesten kanssa ja suivaantuu. Hän puolikierosti hivuttautuu mukaan kaikkeen mahdolliseen ja aikaa myöten syrjäyttää niin papit, poliisit kuin kunnan johdonkin. Mies perustaa suuren betonitehtaan, rakennuttaa rautatien ja pitää kahta naista puolisoinaan. Naisista asia on hyvä näin. Jaatinen tuumaa olevansa onnellinen mies. No, paremminkin paska ukko vaikkakin osittain hyvällä asialla.


****************

Huomenna rantamökille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Raput

  Palasimme rantamökiltä kaupunkiin maanantaina. Kantaessaan tavaroita autosta kotiin, vaimo kompastui ulkona portaissa. Viisi kylkiluuta m...