keskiviikko 3. huhtikuuta 2024

Murhia ja luopioita

 Luin:

48. Vaalisto Heidi (toim.): KONEVITSAN ANTTI

128 s. Valamo 1985

Antti, eli Andrei Petschkoff, syntyi 1915 Uudenkirkon pitäjässä.1931 Antti lähti munkiksi Konevitsan luostariin. Kun Karjala ja sen myötä Konevitsa jouduttiin luovuttamaan Neuvostoliitolle, konevitsalaiset muuttivat Keiteleelle ja sieltä luostaritoiminnan loputtua muutamat vielä Heinävedelle Valamon luostariin. Antti toimi erilaisissa aputöissä luostareissa miltei koko elämänsä ajan. Vaalisto kirjoitti teoksen Antin kerronnan pohjalta.



49. Manninen K. & Raivio J.: MURHA MONREPOOSSA §§½

253 s. Otava 1993

Viipurissa 1871 yo. Calonius ja itsellinen opettajaneiti (ei enää ihan nuori) Ehrström ratkovat petos- ja murhaongelmaa, johon liittyy aatelisia ja teatteriseurue. Toki hommat hoituvat ja kepeästi virtaa vesi Viipurinlahdella.



50. Gads Tomas: LUOPIOT §§½

316 s. Bazar 2020

Satu Roos ja Kaisa Nummela kirjoittavat Iisalmessa ryhmä Halme-sarjaa. Yhdellä poliisiryhmän jäsenellä on vanhaa taustaa Petroskoissa, ja langat kiertyvät hänen ympärillään kohti ikävää ratkaisua. Poliisit tutkivat ja toimivat ja venäläispomojen juonet osittain epäonnistuvat. Sosiaalipsykologitaustaiset kirjoittajat sekoittavat tekstiin liikaa sosiaalipsykologiaa.


****************

Sapo-hyllyyn tuli kirpputorilisänä nro 325, Christien Idän pikajunan arvoitus. Peruskamaa, mutta Sapona ei meillä sitä aikaisemmin ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TSASOUNA, PALO

  Päiväkävelyllä kävimme Toivalan tsasounalla. Paikka on komea ja rakennus soma, mutta aivan edessä kalliotörmän alla rämisee moottoritie. M...