tiistai 9. heinäkuuta 2024

YDINLUUTA KALUAMASSA

Lukuosuus:

82. Boulle Pierre: APINOIDEN PLANEETTA §§§

220 s. Like 2001 (1963) (Outi Nyytäjä)

Klassikkoteos, jonka luin ensimmäisen kerran. Elokuvan olen nähnyt. Betelgeusea kiertävällä planeetalla evoluutio on edennyt toisin kuin Maapallolla, apinat ovat fiksuja ja ihmiset vaistonvaraista massaa. No, missään nimessä evoluutio ei voisi tuottaa 800 valovuoden päässä samanlaisia eliöitä kuin Maassa. Kun lisäksi sikäläinen ihminen ja täkäläinen ihminen saavat yhteisen lapsen, voi logiikan unohtaa. Mutta sujuvaa on kerronta.



83. Panteleimon, metropoliitta: MURHA KIRKONKYLÄSSÄ §§

214 s. Myllylahti 2011

Leppoisa dekkari, jossa poliisinrouva Ellen oikeitten viranomaisten nenän edessä ratkaisee murhan. Eikä hän toki ota siitä kunniaa itselleen.


84. Lehtolainen Leena: HARMIN PAIKKA §§§

244 s. Tammi 12.p

Naisasiapoliisiasianajaja Maria Kallio ratkaisee murharikoksen viranomaisten toiminnasta huolimatta. Leppoisan kevyttä ajanvietettä.



85. Ranta Rekku: YDINLUU

50 s. Megadodo 3666 (1990)

Leena Peltonen, Johanna Sinisalo, Juhani Hinkkanen ja Tapani Ronni värkkäsivät osittain tosissaan mainion muistelukirjoituksen vuodelta 3999. vuodesta 1990. Koiramainen tridogia suhtautunee leppeän ironisesti muinaismuisteloihin ja aikalaisarviointeihin. Kokoaan suurempi teos.


******************

Rantamökillä elämä sujuu rauhaisasti. Eilen kävimme Saarijärvellä, ostimme Kierrätyskeskuksesta pari kirjaa ja pöytäliinan. Keskiviikkona on aie mennä Alajärvelle lähinnä seurakunnan kirpputorille (auki keskiviikkoisin) ja Alvariiniin lounaalle. Ja tänään pikakäynti Kivijärvellä, lähinnä vettä lähteeltä hakemassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BALLADEJA JA LEGENDOJA

Kirpputori- ja antikvaarikierros tuotti pari saalista, joista HH ehti huomauttaa. Otan siis selville, onko niistä fantasiahyllyyn.  Legendoj...