sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Astartea ja muuta metkaa

Rantamökillä luettua:

78. Lang Maria: PIMEÄ ELOKUUN YÖ §§½
224 s. Gummerus 1989 2.p (Kyllikki Holmquist) RM
Leppoisa dekkari, jossa murhilla ei mellastella. Wijk ratkaisee jutun ja Puck imettää vauvaansa.

79. Joulukuun ryhmä: MATKA NEUVOSTO-SUOMESSA §§½
159 s. Lehtimiehet 1984 RM
Jussi tulee Australiasta virkamatkalle Suomeen, josta on tullut 12 vuotta aikaisemmin sosialistinen Neuvostotasavalta. Luulisinpa tekijöiden olleen hyvinkin selvillä Viron tuolloisesta tilanteesta, samassa liemessä olisi kotimaamme ollut. Neuvostoliitto hajosi, mutta Venäjäpä valtasi Krimin, joten ei tässä passaa ihan rauhamielellä elellä. Niinpä, sanoi Raid.

80. Lundberg Ulla-Leena: KUNINKAAN ANNA §§§
250 s. Gummerus 1983 (Kaija Kauppi) RM
Hyvinkin eroottinen kuvaus Annasta, joka on kotoisin Ahvenanmaalta Kuninkaan talosta. Taidemaalari Staffan käy Kökarilla maalailemassa ja Anna rakastuu, lähtee miehen kanssa Tukholmaan. Tietenkin hän palaa myöhemmin onnellisesti kotiin ja taitaapa päästä opettajaseminaariin opiskelemaan. Piruako sitä kaikenmaailman huithapeleiden perässä hyppimään. Maalarista ei tosin ole maalattu pirua vaan onneton tunari.

81. Saarisalo Aapeli: ASTARTEN UHRI §§§
380 s. Wsoy 1929 RM
Vankasti asiatietoon pohjautuva kaunokirjallinen kertomus kolmen vuosituhannen takaa. Etenkin egyptiläisten Kuolleiden kirja tulee tutuksi. Paljon muutakin autenttista kertomukseen sisältyy, osittain pitkäveteisyyteen asti. Kehyskertomus kuvaa Baabelin prinsessa Nannaa, josta tulee faaraon ykkösvaimo. Saarisalon salajuonena on selvitellä lukijalle kristinuskon paremmuutta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...