keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Luin rantamökillä

85. Griffiths Elly: RISTEYSKOHDAT §§§½
304 s. Tammi 2017 RM
Arkeologiaa, muinaisuskoa, suolamarskimaata ja paalukehiä. Ruth Galloway siinä seassa sekoilee kissojensa kanssa, joista toinen murhataan. En mielelläni lue dekkareita, joissa lapsille tehdään pahaa, mutta taitavasti tämä juttu on kokoon kyhätty. Ihmetyttää tosin, kuinka ruumiskoirat löytävät maasta vainajan. Epäilevät vastatapetun tytön löytyvän, mutta löytyvätkin muinaisluut. Puppua että löytyisivät, mitä vainuttavaa niistä enää lähtisi. Ihmissuhdekiemuroita on kirjassa liikaa.

86. Eriksson Reino: KÄY KAHVILLA §§
113 s. Altarte 2019 RM
Iisalmelaisen kulttuurikeskusjohtajan ja esperantistin ajatuksia, jotka pyörivät kahvin ympärillä. Korkealle ei tavoitella ja leppoisasti teksti kulkee. Pari esperantonkielistä runokirjaakin mies on kirjoittanut.

87. Sariola Mauri: ROTAT POIS LAIVASTA §§§
271 s. Gummerus 1986 (1956) 5.p RM
Tänä päivänä teoksen rikokset eivät onnistuisi, henkilötodistuksia tiiraillaan joka paikassa jämäkästi. Toki murhataankin, pari kertaa, ja Susikoski saa olla tarkkana. Eivät kansakoulunopettajat ole niin kilttejä kuin sanotaan (anteeksi paljastus).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...