keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Perho, verraton kirkonkylä

Kävimme maakuntamatkalla. Vuorossa oli Perho, joka onkin viehättävä paikka. Enpä ennen ole kävellyt oudossa kirkonkylässä, jossa tuntemattomat hymyilevät ja sanovat hei kadulla vastaan tullessaan. Kuopiossa tuollaisia hulluina pidettäisiin.
Kahvilla kävimme ensin huoltoaseman mainiossa kahvilassa, kiertelimme jalkaisin kunnan keskustaa parin tunnin ajan, sitten kävimme sisällä kirkossa, jossa ystävällinen naisihminen kertoi rakennuksesta ja sen rakentajista, näytti morsiushuoneen, urut ja kuolinryijyn eikä irvistellyt ortodokseille.Syömässä kävimme paikallisessa Kebab-pitseriassa, jonka mahtavankokoista pitsaa syömme vielä kotona lisää (puolet pantiin laatikkoon ja mukaan). Kotiin palasimme Kyyjärven kautta, paikallisessa Paletti-ostoskeskuksessa söimme jäätelöt. Kelpo reissu. Lopuksi kuvakooste:


Vaimo Perhojoen sillalla


Minä paikallisen leijonapatsaan äärellä. Keskusta oli siisti, hyvin hoidettu ja pörriäisillekin oli jätetty mukavasti luonnonkukkaketoja.


Kirkko keskellä kylää. Hyvinhoidettu hautausmaa ympäröi kirkkoa, ja sivummalta löytyi toinenkin kalmisto.


Me kaksi vaivaista. Patsasta oli viime vuosisadan alussa ammuttu nenään, mutta uljaasti tuo rahananontatoimeaan hoiti. Hävettää, etten muistanut rahapussiani avata. Anteeksi, Perho.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...