sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Kylmää luettua ja sateenkaari

Rantamökillä ei ole heinäkuun hellettä. Tulimme viikoksi järven rannalle, viikon päästä minulla on sairaalassa silmänpohjakuvaus. Kakkosdiabetes pysyy minulla kurissa säännöllisillä elintavoilla  ilman lääkkeitä.


Sateenpyräyksen jälkeen paistoi aurinko ja pyöräytti sateenkaaren. Terveisiä vain kaikelle sateenkaariväelle.


 Luettua:

82. Tenhunen Eeva: KEISARI SEISOO PALATSISSAAN §§§
219 s. Wsoy 1971 YK
Murhia, itsemurhia, mukavia mummoja, kirjallinen varkaus, varatuomari Martti ja aiheellisesti hylätty sulho Kari. Siinäpä aineksia ihan kelvolliseen keittoon luokassa ”katsotaan sormien läpi”. Uuteen sukuhautaankin saattaa kertojapäähenkilö kantaäidiksi päästä.

83. PRESIDENTTIKASKUT §§§
129 s. Lehmus 1961 AK
Kaskuja presidenteistä , viimeisenä UKK. Kyseessä ovat vakavasti otettavat kulttuurikaskut, ei tämä ole vitsikirja. (Vapaussodan aikana, Lahden valloituksen jälkeen Mannerheim vastaanotti Lahdessa sotilasparaatin. Tarkastaessaan tällöin joukko-osastoja Mannerheim tervehti Lahden suojeluskuntaa sanoilla: ”Hyvää päivää, lahtipojat!”)

84. Sariola Mauri: LAVEAN TIEN LAKI §§§
307 s. Gummerus 1970 RM
Oikeudenkäyntiromaani, jonka olen joskus lukenut, enkä muistanut mitään. Tuomari Viima taitaa tehdä ensiesiintymisensä tässä ulkomaillakin palkitussa kertomuksessa. Sujuvassa kiristysromaanissa murhataan ja kieroillaan ja loppuratkaisukin on nk. yllätys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...