keskiviikko 5. elokuuta 2020

Polvijärvi, metallipolvisen (ja vaimon) silmin

Ajoimme Polvijärvelle, jotta edes jonnekin näin korona-aikana pääsisimme. Ei paikka Perholle pärjännyt, mutta kiva tuolla oli silti käydä. Menomatkalla taisimme vähän eksyä, mutta perille päästiin. Aluksi joimme kahvit leipomon kahvilassa, sitten tutustuimme luterilaiseen kirkkoon ja sen hautausmaahan. Kirkko oli sisältä ihmeen viihtyisä ja rauhallinen.


Täältä kuljeskelimme pääkatua (?) ja löysimme kaksi kirpputoria. Tavaraa oli niin paljon, ettei ovesta ollut sisälle mahtua. Kirjojakin läjäpäin useassa rivissä sekaisin, emme mitään tarpeellista löytäneet niiden joukosta, jotka onnistuimme kiskomaan luhistuvista kasoista esille. Varmaankin aarteita jäi kaivamatta.

Tässä vain osa ensimmäisen kirpputorin kirjavarastosta. Toisessa ei mahtunut edes kuvaamaan.

Jo oli aika mennä lounaalle, tarjolla oli kaksi ravintolaa joista toisen hylkäsimme ja toiseen menimme. Mutakatti oli ravintolan nimi, ja valinta oli oikea. Söimme maukkaan lounaan ja keskustelimme isännän kanssa, joka oli ortodoksi ja muutenkin fiksu mies.


Lounaan jälkeen kävimme katsomassa komeaa ortodoksikirkkoa ulkopuolelta, valitettavasti sisälle emme päässeet.



Polvijärveltä ajoimme kotiin Outokummun kautta. Outokummusta emme kostuneet mitään, kävelimme yhden kadun edestakaisin ja hyristimme kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...