maanantai 17. elokuuta 2020

Puttaalle, sanoivat aikanaan Kivijärven ukot

 Ajoimme osittain hiekkateitä Pihtiputaalle, Keihärinkosken ja Keitelepohjan kautta. Niitä teitä ajelin edellisen kerran viisikymmentä vuotta sitten Riepuniemi-reissuilla. Kahvit joimme paikassa Kahvi & Kuppi. Steriili paikka, kunnon kahvi ja pulla. Tavan mukaan seuraavaksi kiertelimme kirpputorit, tuloksena yksi puuttuva Sapo: Christie: Viisi pientä possua. 
Pihtiputaan halki kulkee Heinäjoki, paikalla lie ollut pihdin muotoinen pudas? Ikivanhalla sillalla katselimme veteen emmekä pihtiä tai pudasta nähneet.


Kirkon katsoimme ulkopuolelta kun sisälle emme päässeet. Hautausmaalla oli mm. niiden poliisien hauta, jotka Tauno Pasanen ampui Pihtiputaalla kahdeksalla surmanluodilla.

 

Raivaajapatsaan takana näkyy kellotapuli, kirkosta emme kuvaa ottaneet, vaikka komea se oli, ja vanha, 1700-luvulla rakennettu.


Vuorossa olikin enää lounas, jota varten ajoimme muutaman kilometrin etelää kohti. Takkatupa oli matkaravintolan nimi ja olipa erinomaisen mainiota syötävää, viehättävä oli myös moniosainen ravintolasali. Vaimo otti kaksi kertaa jälkiruokaa, on kuulemma isäänsä tullut.


Paluumatkalla menimme vielä Viitasaarella läpi kaksi kirpputoria mitään löytämättä. S-kaupan kautta palasimme mökille. Torstaina on tarkoitus kaupunkiasuntoon palata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...