keskiviikko 19. elokuuta 2020

Luettua Rantamökillä


Rantamökkilukemislista:

 96. Venho Johanna: ENSIMMÄINEN NAINEN §§§§

262 s. Wsoy 2019 3.p YK/RM

Sylvi Kekkosen elämässä mukana pyörivät Marja-Liisa Vartio ja Essi Renvall. Sekä tietenkin pukki-Urho ja perheen pojat. Inhimillinen kuvaus naisesta, joka ei ole niin kova eikä niin hauras kuin ajatellaan. En ole Sylvin kirjoja lukenut, joten en tiedä, julkaistiinko hänen teoksiaan Urhon vaimona vai oikeana kirjailijana. Paljon Sylvi viettää aikaa mökillä Katermassa, koiransa Isan kanssa.


97. Sariola Mauri: EI LOITSU EIKÄ RUKOUS §§

449 s. Gummerus 1959 3.p RM

Muistan joskus lukeneeni tämän suuremmalla innolla kuin nyt. Lääkärikoulutusosa on ihan kiintoisaa, samaten kunnanlääkärin työn kuvaukset, mutta ihmissuhteiden kuvaus ei Maurilta onnistu. Etenkin, jos pitäisi lempeä luritella. Susikoskissa mies on omalla alueellaan.


98. Hotakainen Markus: KOSMINEN PIMEYS VÄISTYY §§§½

272 s. Otava 2019 RM

Maailmankaikkeuden ymmärtämisen historiahan tämä teos on. Teksti lie koottu useammasta artikkelista, koska toistoa löytyy. Alaotsikko ”Maailmankaikkeuden arvoituksia” on pykätty markkinointitarkoituksessa. Toki ihmetellään mm. sitä, että maailmankaikkeuden massasta tunnetaan vain alle viisi prosenttia, 95 % on teillä tietymättömillä, jopa käsittämätöntä. Tiedetoimittaja MH on kirjoittanut vetävän teoksen.

***************

Toistakymmentä litraa olemme repineet metsästä mustikoita. Tietenkin vaimo on syyllinen suurempaan osaan, ilman keppiä ei minulla ole metsään menemistä. Ei tuo poimuritoimintaa sentään kovin paljon estä. 

Huomenna lähdemme kaupunkiin. Tälläkään mökkikeikalla emme verkkoja laskeneet. Hyvä niin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...