lauantai 20. helmikuuta 2021

Reponen, usko tai älä Oskar

Oskar Reponen (1928 Viipuri – 1997 Las Palmas) oli toimittaja ja kirjailija, joka keskittyi parapsykologiseen aineistoon. Ainakin seuraavissa teoksissa on olevinaan fantasia-aineistoa. Juurikaan en ole tekijän töitä korkealle arvostanut.

 


Reponen Oskar: HAUTASI ON ODESSASSA §§½


282 s. Tammi 1982 2.p YV


Kihloissa oleva mies murhataan Odessassa. Mies syntyy uudelleen, saa selville selvänäkijöiltä ja hypnotisoijalta entisen elämänsä. Hän tutkii murhaansa, saa tavallaan kostettua ja menee kihloihin entisen kihlattunsa kanssa. Hauta muuten on Tukholmassa, mutta Odessassa kuulostaa vetävämmältä. Vetävää toki oli tekstikin typeryydestään huolimatta.


Reponen Oskar: KIROTTU TALO §§

297 s. Tammi 1984 YV

Henget räyhäävät ja murhat toistuvat. Ouijalaudat suhistelevat karmeita tietoja. Sujuvasti Oskar kiroittaa, vaan en ole kohderyhmää. Oma.

 


 Reponen Oskar: KOSTAJA KUOLEMAN TAKAA §§


250 s. Tammi 1983 YV


Murhia tehdään jälkihypnoottisen suggestion avulla ja loppuratkaisussa kuollut mies ilmestyy istumaan kolkosti pöydän taakse. Siitäpä murhaajakin intoutuu posauttamaan aivonsa pellolle.


Reponen Oskar: KUOLLEISTA HERÄTTÄJÄ §

255 s. Tammi 1985 AV

Mies herää koomasta ja osaa ihmeparantaa sairaita. Joku kuollutkin herää siinä sivussa. Mies heiluu jeesuksena ympäri kyliä. Vierellä raataa rahan perässä kaveri. Ja uskovainen vaimo listii kummasti porukkaa.  

 



Reponen Oskar: TUNTEMATON PAINAJAINEN *

250 s. Karisto 1987

Huuhaakirja, jonka juoni on  typerä.  Lisäksi kirjoitus on kankeaa kökkötyyliä. Oma teos.


 Hypnoosimurhaajan olen monta kertaa aloittanut, mutta vielä ei ole sietokyky antanut periksi, jotta olisin vauhtiin saati loppuun päässyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...