keskiviikko 3. helmikuuta 2021

T. A. Engström, Taikajousen omistaja, sinkosi fantasiaa

 

Toivo Armas Engström (1917 – 1982) oli kirjailija ja kääntäjä sekä Taikajousi-kustantamon omistaja.

Nämä fantasiateokset olen häneltä lukenut:

Engström T. A.: AVARUUSPALLO **

159 s. Taikajousi 1969 2.p AV

Takasivulla: "..sekoitus seikkailuhenkeä ja todellista tietoa." Tieto on trump-luokkaa (ei päätä eikä häntää), mutta seikkailuhenkeä löytyy. Avaruuspallolla kuljeskellaan, pohditaan kehnosti aineen saloja ja tavataan älyllisiä fiksuja olentoja. Eipähän sodita, josta tuo toinen täplä. Oma.

 



Engström T. A.: AVARUUSPALLON PALUU §§

160 s. Taikajousi 1972 AV

Fysiikka on pielessä ylivalonnopeuksineen ja palloa kuljettavine radioaaltoineen. Kaitpa tämä lapsosille on ollut jännittävää luettavaa. Salskeilla liki alastomilla nuorukaisvartaloilla on sijansa tekstissä. Loppuun tekijä on jättänyt varan jatko-osille, joita ei kuitenkaan tullut. Oma.

 


Engström T.A.: GASELLIPOIKA *

175 s. Otava 1954

Aavikolta löytyneen, gasellin kanssa eläneen pojan tarina, suomalainen versio Romuluksesta ja Remuksesta ja monista muista vastaavista. Ulkomaalaiset päähenkilöt vöyhkävät ympäriinsä eikä missään näy järjen hiventäkään. Onneksi kakara karkaa lopuksi erämaan helmaan. Oma, fantasiahyllyssä edelleen pysyvä nuortenkirja.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...