sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

ISOMÄKI, JA ISOJA ASIOITA

 Risto Isomäki syntyi vuonna 1961 Turussa. Ekologiset teokset ovat paitsi järkeviä, myös jännittäviä. Etenkin alkuajan kirjat viehättävät minua. Koska virallinen keräilyni loppuu vuosituhannen vaihteeseen, pistän tähänkin viime vuosituhannen teokset. Sarasvati on mukana poikkeuksena siksi, että sekin on mainio teos. Sarasvatin lukuaikaan arvioin teokset vielä suppeammin kuin nykyään.

Riston kuva Wikipediasta.

 

Isomäki Risto: GILGAMESIN TAPPIO §§§§§

313 s. Kirjayhtymä 1994 RM

Kaikkihan ihmisen pitää tuhota, mikä estää hetkellisen rikastumisen. Eikä seurauksista välitetä. Tästä on kysymys, ja reippaan juonen kanssa sanoma menee perille. Toki rakastellaankin ja maailmankaikkeudessa vaellellaan eikä elämästä avaruudessa ole puutetta. Lopuksi piipahdetaan maailmanlopun tietämillä kurkistamassa suurempaa älyä. Tosin tämän hetken tietojen mukaan maailmankaikkeus ei ala koskaan supistua. Oma.




Isomäki Risto: KRISTALLIRUUSU §§§§

184 s. Kirjayhtymä 1991 YV/YK

Rehellistä tieteiskirjallisuutta, myöhempien Isomäen teosten opettavuus on vasta alkeissaan. Liki 20 vuodessa tiede on astunut pitkiä askeleita eteenpäin. Maailmankaikkeuden ikä nykytietämyksen mukaan on toinen kuin kirjassa. Muuten kaikki tuntuisi pitävän paikkansa. Vetävää lukemista. Oma.


 


Isomäki Risto: PIMEÄN PILVEN RITARIT §§§§

335 s. Kirjayhtymä 1997 YK

Mainio tieteisromaani, jossa kuljetaan avaruudessa, tutkitaan outoja salaisuuksia ja tavataan vieraan älyn jäänteitä niin komeettapilvestä kuin maapalloltakion. Lempi leiskahtelee ja masennuspäissään viskiä kitataan. Oma.



Isomäki Risto: SARASVATIN HIEKKAA ****

320 s. Tammi 2005

Sormi pystyssä, tarmokkaasti. Hyvin kirjoitettu, uskottava.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...