torstai 22. huhtikuuta 2021

Professori Kuurto ja riistakamera?

 Luin:

42. Kivi Aleksis: NUMMISUUTARIT

168 s. Otava 1955 (1864) AV

Muistaakseni lukiossa tämä luettiin. Elokuvan olen muutaman kerran nähnyt mutta tekstistä en muuta muistanut kuin Eskon humalan. Näytelmässä humalalla on mitätön osuus. Rahasta on kyse. Kaikenlaista tapahtuu ja klaneetti soi.


43 Paasilinna Arto: IHMISKUNNAN LOPPULAUKKA §

230 s. SSKK 2000 YK

Ihmiset eivät enää lisäänny, joten pikku hiljaa nk. älykäs elämä sammuu maapallolta. Puhuvia hevosia, fiksuja karhuja ja apinoita vilisee, ulkoavaruuden satunnaiskävijämuukalainen tapetaan tuossa tuokiossa ja hepat hirnahtavat pomoina rehupaaliensa äärellä. Kehnoa Paasilinnaa.

 


44. Mäntylä Kyllikki: PORTTI SULKEUTUU §§

157 s. Wsoy 1944 AK

Hieman lapsellisia lapsinovelleja. Joskus ajattelin lukevani kaikki kotimaiset syntymävuotenani julkaissut teokset. Tämä on yksi niistä.


45. Jaalas Lauri: PROFESSORI KUURRON JUTTU §§½

182 s. Karisto 1950 YK

Prof. Kuurto on tutkinut tähtisumuryhmien nopeuksia (!?) ja saanut käänteentekeviä tuloksia. Kaksi ihmistä murhataan, prof. ja eräs toinen. Syynä mustasukkaisuus ja rahanahneus. Murhapaikalta löytyy (v. 1950) Kuurron outo laite: kamera, joka ottaa kuvia liiketunnistimella. Todisteet kasaantuvat ja roistot pannaan rautoihin.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...