tiistai 20. huhtikuuta 2021

Pessi ja Illusia Varkaudessa

 Saatuamme rokotteen ja koronasulkujen lieventyessä kävimme Varkaudessa. Kahvit joimme vahingossa väärässä paikassa, kun vanhan Björnin kahvilan paikalle oli tullut moderni juppicafe´. Siellä kuulimme, missä Björn nykyään sijaitsee, ja sinne menemme jatkossa alkukahville. Uudesta Björnistä kävimme leipää kotiin ostamassa. 

Kirpputoreilta, kirjaston vaihtohyllystä ja ekokaupasta hankimme kirjoja. Lisäksi ostin kevyen takin Fida-myymälästä. Se oli jo kolmas takki, jonka olen juuri siitä pikku puljusta hankkinut.


Tärkein tietenkin päällimmäinen, eli Pessi ja Illusia (3€). Minulla oli vanha uudelleensidottu rotisko, jonka ostin Lafkasta, kun herrat kävivät Valamossa.

Toinen mieltäylentävä ostos on Professori Kuurron juttu (1950) jonka on kirjoittanut Lasse Jaakkola nimimerkillä Lauri Jaalas.



Syömässä kävimme ravintolassa Kaks´ Ruusua. Mainio lounas kerta kaikkiaan. Usein ennenkin olemme tässä paikassa käyneet, tehtaan entisessä työväenruokalassa. Runsaan ruoan jälkeen söimme vielä kiisselin ja joimme kahvit. 


Ravintola on suuri, joten turvavälit oli helppo pitää.

Kävelimme hieman vanhan tehdasalueen halkovaa tietä ja kuvasimme seuraavan viehkon sekatyylinäkymän:

 

Nyt kun pääsimme alkuun, taidamme lähteä toistekin jonnekin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...