keskiviikko 1. syyskuuta 2021

Sieniä, harmia ja tiedettä

 Kuivan heinäkuun ja sateiskolean elokuun jälkeen nousi sieniäkin. Pari tattiruokaa olemme syöneet ja vaimon kerätessä mustikoita noukin korillisen karvarouskuja.


Television sisäantenni teki lakon, uusi sisäantenni on heikkotehoisempi ja sen kanssa saa teutaroida. Tällä hetkellä eri osat on sijoitettu huojuvien kirjakasojen päälle mikä minnekin. Itse antenni on A5-kokoinen läpyskä pystyssä keskialavasemmalla. Siitä vasemmalle on DVD-soitin ja kirjapinon päällä digiboksi. Jostain syystä noin näkee kunnolla edes tv-uutiset. DVD-levyt tietenkin toistuvat täysin vaivatta.

Yksi kirjakin tuli taas luettua:

96. Tyson Neil deGrasse: TÄHTITIEDETTÄ KIIREISILLE

176 s. Aula 2019 (J. Pekka Mäkelä) RM

Perustietoa kattavasti astronomiasta, lopussa syventävää persoonallista vuodatusta, joka olisi saanut jäädä pois. Käännös horjahtelee, mikä on Mäkelälle harvinaista. Kiireistä käännöstyötä?


 Lähdemme kaupunkiin sunnuntaina. Matkahuoltoon (lähikauppaan) on tullut paketti, Punainen naamio. Maanantaina pitää mennä verikokeisiin ja seuraavana torstaina lääkäri soittaa. Herrasyystapaaminen lähestyy. Talvi tulee.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...