perjantai 11. helmikuuta 2022

Jyväskylässä ja Peiponlento

 Kävin sisaren luona Jyväskylässä. Menojunamatka oli mukava, melko tyhjässä junassa. Tulomatkalla sen sijaan oli vieressäkin istuja hönkimässä koronaa silmille. No, oli hänellä maski mutta ikää sen verran, että rokotussuoja varmasti puuttui.

Perillä korjasin sisaren television. Vaikea tapaus, piti työntää virtajohto kiinni televisioon. Kaikenlaista suurempaa ja pienempää laittoa oli lisäksi, puhelinselvittelyjä kaupungin Oiva-palvelun kanssa, jääkaapin suursiivous yms. 

Luettua:

20. Risto Juhani: PEIPONLENTO §§

230 s. Like 2004 (1972) 2.p YK

Rattijuopot rakentelevat lentoasemaa Seutulaan. Palkkarahat ryöstetään ja murha tehdään. Paikallispoliisi ratkoo rikoksen ja isommat kihot vikisevät. Loppuratkaisu on kuin poirottia – kaikki kutsutaan samaan parakkiin ja Hassinen latoo todisteet lankkupöydälle. Sujuvan epäloogista teksitä.


21. Gamow George: HERRA TOMKINS IHMEMAASSA

153 s. Karisto 1962 (P.Laurila) AV

Scifilistoilla roikkuva teos. Alkupuoli on kevyttä kerrontaa miten hra Tomkins kokee kvanttifysiikan yms. unissaan. Jälkipuoli on ankaraa tieteellistä tekstiä kaavoineen kaikkineen. Voihan tätä veikeäksikin sanoa. 


 

 ******

Lunta on pihassa reippaasti, eivät sula ihan hetkessä. Mutta kesä on tulossa, saattaa tästä talvesta vielä hengissä selvitä. Polven korjaus on edessä, kunhan ei pilaa kesää. Toisaalta proteesin uudelleenpinnoitus ei ehkä ole kovin iso toimenpide.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...