sunnuntai 10. huhtikuuta 2022

Fantasiaa tuutin täydeltä

 Luettu:

47. Jansson Tove: VAARALLINEN JUHANNUS §§

140 s. Wsoy 1970 3.p (Laila Järvinen) YV

Tsunami peittää alleen Muumilaakson. Uivassa teatterissa pelastuu osa laakson asukkaista, osa viipyy ties missä. Vesi laskee ja kaikki palaavat kotiin. En virittäytynyt tunnelmaan. Oma vika?



48. Nummi Markus: KADONNUT PARIISI

207 s. Otava 1994 AK

Lassi Nummen pojan Erkko-palkittu esikoisteos, joka on scifi-listoilla. Pariisi katoaa. Kadonnut Pariisi kummittelee koko ajan taustalla, arkistoineen kaikkineen, mutta ensi sijassa on kyse ihmiskohtaloista, suhteista ja linnasta Espanjassa (vrt. K. V. Laihonen). En niin paljon päässyt juttuun sisälle, että antaisin pykäliä. Olkoon fantasiahyllyssä.

 



49. Outsider: PETROSKOIN MUSTA HÄMÄHÄKKI §§

192 s. Seaflower 1991 YK

Korkea-arvoinen suomalainen sotaherra toimii Petroskoissa toisen maailmansodan aikana Neuvostoliiton agenttina. Saadaan mies kiinni ja otetaan nirri pois. Teoksen lopussa on kahdeksansivuinen scifinovelli Huurteinen kuolema. Sen takia kirja pannaan fantasiahyllyyn.



50. Remes Ilkka: PEDON SYLEILY §§§½

466 s. Wsoy 1999 YK

Teos on lueteltu kirjassa Kotimaisia tieteis- ja fantasiakirjailijoita. No, enpä tiedä. Jos lopussa Hitler olisi ammuttu, tämä olisi ollut rinnakkaismaailmateos, tällaisena vakoilukirja toisen maailmansodan ajoilta. Uskon itseäni kokeneempia ja pistän opuksen fantasiahyllyyn. Omituista - Remes käyttää sanaa tiedoitus. Ei sellaista ole suomen kielessä.

*****************

Olin neljä yötä sisaren luona Jyväskylässä hoitamassa juoksevia asioita. Ostin pari Remestä fantasiahyllyyn. Voimille kävi, kohta olen liian vanha noin pitkiin reissuihin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...