tiistai 19. huhtikuuta 2022

Poikien sinistä sarjaa

 Vuorossa Poikien sininen sarja, josta minulla on scifa-hyllyssä kolme teosta.



Rautapalo-Rapp T(auno): MUSTAN KUUNARIN HARHARETKET **

127 s. Kansankirja 1947 Poikien sininen sarja 17 RM

Eteläiseltä jäämereltä löytyy vulkaaninen alue, tuntematon saari. Hirmuliskojakin sieltä löytyy, ja apinaihmisiä. Kummasti päähenkilön tuttavia putkahtelee maailmalla esiin mistä sattuu, ja ah niin puhdasta lempeä toki on mukana tässä lastenkirjassa.

Tahkolahti Niilo: WAN-KING, TAHTONSA HERRA * 

131 s. Kansankirja 1947 Poikien sininen sarja 16 AV

 Tapahtuu kaukana tulevaisuudessa, eli 2007. Pojat lentelevät omilla lentopyörillään. Wan-King joukkosuggestoi ihmisiä ja on kehittänyt nuorennusjuoman. Rehtorin tyttö kaapataan, miksi lie. Paha setä yrittää saada nuorennuskeinon selville, mutta pojatpa ottavat pahulaisen hengiltä. Rehtori siitä hyvästä pojille ripustaa mitalit kaulaan. 

 
 
Tapola Selim: VAARANLENTO **
134 s. Kansankirja 1946   Poikien sininen sarja 1  YV
Maailmanympäryslento uudentyyppisellä amfibiokoneella. Koneessa on mm. keittiö, ruokailuhuone, oleiluhuone ja omat huoneet jokaiselle matkustajalle. Pakko tämä kirja on panna fantasiahyllyyn.  Pojanklopit sujahtavat salaa lennolle mukaan ja tekevät roistojen aikeet tyhjiksi. Ami Hauhion kansi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...