sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

Suur-Isänmaata etsimässä, ja kirjoja myös.

 Luin:

45. Kapteeni Teräs (Jalmari Kara): SUUR-ISÄNMAA §§

433 s. Kirja 1918 YK

Venäjä ja Englanti kukistetaan sotimalla, suomalaisten valttina kotimaassa keksitty metalli, joka on kevyttä ja kestävää. Tarina kulkee menneessä, nykyajassa (siis 1918) ja tulevassa, eli 1940-luvulla. Saksan kanssa ollaan mainiota pataa ja Suomella on kuningas. Rajat on vedetty laajalle ja sukulaiskansat vapautettu ryssän ikeestä. Kirjallista taitoa Karalla on, mutta suursuomiaate mättää pahemman kerran.

(Mitä Putin sanoisi, jos Suomen joukot lähtisivät tänään vapauttamaan Karjalan heimoveljiä?)


46. Martinheimo Asko: SIMPUKKAPRINSESSA §§½

216 s. Wsoy 1995 AK

Melkein hellyttävä kertomus tytöstä, nukesta ja hyvistä ihmisistä. Irmeli Huovisen onnistunut kuvitus tukee tekstiä. Mielikuvituksen lentoa jutussa riittää. Hutera liimasidos muuten tukevassa kovakansikirjassa ei ole kelvollinen millekään kirjalle, saati sitten lastenkirjalle.


 ****************

Lähden huomenna Jyväskylään sisaren luo, korjailemaan mm. puhelinyhteyksiä. Saatanpa mennä läpi myös antikvariaatit ja kirpputorin. Puutoslistalle on ilmestynyt uutta haettavaa, joukossa hyvinkin helposti löydettävää, kun paikalle sattuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...