keskiviikko 13. huhtikuuta 2022

Siluana ja maallisempia teoksia

 Lintulan luostarissa on vihitty nunnaksi Jaana Niemelä. Kun olin viime vuosisadan lopulla Valamossa paljon talkoolaisena, kuten hänkin siihen aikaan, opin hänet tuntemaan. Hänestä todella voi sanoa, että hän on hyvä ihminen. Häneen voi tutustua  Aamunkoiton sivuilta. Mukana myös uusi Valamon munkki.

Äiti Siluana on maalannut (Jaana Niemelänä) Jumalansynnyttäjä-ikonin, joka on meidän pääikonimme (teologisesti hieman väärin).


 ***************

Luettukin on:

 

51. Huhtala Pentti J.: JUPITERIN VALLOITTAJAT §½

200 s. Gummerus 1957 YK

Mitään järkeä ei teoksen peruslähtökohdissa ole. Kaasuplaneetta Jupiterilla ei ole pintaa, jolle tupansa rakentaisi. Pojat pääsevät kuumatkalle, mutta mennessä tapahtuu onnettomuus, ja pojat joutuvat erillisosastossa avaruuteen hukkatielle. Jupiterilaiset pelastavat heidät. Jupiterissa pojat taas pelastavat koko planeetan hurjien venuslaisten hyökkäykseltä. Planeettamatkat tehdään hujauksessa ja onnellisesti päästään takaisin Maahan, vaikka Kallea jäikin tummasilmätyttö nimeltä Seitsemänkymmentäkuusi kaipaamaan.



52. Kirstilä Pentti: JÄÄHYVÄISET UNELMILLE §§

262 s. Wsoy 1996 AK

Ihmeen eroottinen kertomus palkkamurhista, petoksista ja työhönsä tympääntyneestä poliisi Hanhivaarasta. 

(Ei kansipaperia, ja nimilehtikin revitty tökerösti hajalle. Paheksun syvästi.) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...