keskiviikko 17. elokuuta 2022

Alajärvi. Ankkureita ja paljon muuta.

 Ajoimme Alajärvelle. Kahvit viehättävässä Toivo-kahvilassa, johon kuului myös kirpputori. Munkki oli toissapäiväinen, mutta leivos ja kahvi kelvolliset. Kirpputorilta ostin minulta puuttuneen Harri Raittiin kirjan Vähäpätöisen miehen kuolema, Kirjaneliö 1980. Täältä ostin myös kävelykepin kokoelmaani. Ruokoa, ei minulla ennen ole tuollaista ollut. Vaatii uudelleenlakkauksen.


 Seuraavaksi menimme kirkkoon. Oppaina toimivat ystävälliset mies ja nainen olivat ihastuttavia vanhoja ihmisiä eivätkä tienneet mistään mitään. 



 Kirkko oli viehättävä puukirkko, alttaritaulu ehkä hieman synkkä. Mutta vielä synkempi oli entinen alttaritaulu, joka riippui sivuseinällä niin mustana, ettei siitä kuvaakaan saanut.

Vanhukset (meidän ikäisemme) neuvoivat meidän seurakunnan kirpputorille, josta osimme kuusi kirjaa kahdella eurolla.


 Viljo Kojo: Piimärannan posti, 1924. Kaiho Nieminen:  Hännikäisen tapaus, 2010. Jane Austen: Leikkiä ja totta, 1977. Hilda Huntuvuori:  Harmaa vaeltaja, 1947 (Tämä minulla on, mutta nyt sain kansipaperin). Miina Supinen:  Afatosauruksen maa, 2.p 2010.  K. M. Wallenius: Makreeta, 2.p 1959.

Alajärven Ankkureiden kotikenttää kävimme kurkkimassa rauta-aidan takaa.

Vielä kävimme suurella kirpputorilla, mistä en löytänyt mitään. Vaimo osti muutaman sukkapaketin. Sieltä ajoimme Kyyjärvelle ostoskeskus Palettiin, missä söimme kehnon hampurilaisaterian, kävimme kaupassa ja ajoimme kotiin.

Pian ylle änki kesän komein ukonilma. Sähköt olivat aikansa poikki ja vettä satoi niin ettei vastarantaa näkynyt. Istuimme terassilla riemumielin seuraamassa kunnon luonto-ohjelmaa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...