perjantai 19. elokuuta 2022

Hilda Huntuvuori

Omistamani Hilda Huntuvuoren teokset. Jatkuvasti päivittyvä tiedosto.

HILDA HUNTUVUORI

1887 - 1968


 Huntuvuori Hilda: VAELTAJAN VIRSI ***
  358 s. Wsoy 1937
 1200-luvun loppupuolelle sijoittuva kertomus Suomesta Ruotsin osana, ja käännytystyöstä Karjalaan.      Santeri Ivalon kanssa omiaan laajentamaan omaa keskiaikatietämystäni.

 

 Huntuvuori Hilda: HARMAA VAELTAJA §§

115 s. Aura 1947 YK

Erittäin lapsenomainen kertomus hyvästä miehestä, joka kiertää maita levittämässä Kristuksen lohtua kärsiville ihmisille. Mutta kuolema saavuttaa hänet kesken rukouksen rantakalliolla auringonlaskua katsellessa. Lopussa selviää, että hän oli nuorena kreivinä vastoin tahtoaan syyllistynyt kolmeen kuolemantuottamukseen, joista yksi oli hänen rakastettunsa.

 

Huntuvuori Hilda: PIISPA TUOMAS ****
305 s. Wsoy 1933
Todellisuutta hipova teos Suomen kolmannesta katolisesta piispasta. Kovin oli Hildan mielestä maallinen mies, naisiin ja murhiin sekaantui, ja pojankin teki eräälle Ursulalle. Ehkä näin tuppasi tuohon aikaan tapahtumaan. 

 

 Huntuvuori Hilda: KULTARANNAN IMPI **  

105 s. Otava 1920
Erittäin naiivi ”historiallinen kertomus kymmenenneltä vuosisadalta”. Soreasti kuvitettu, kuvittajaa ei nimetä. Kirja on ollut Pieksämäen Aseman kansakoulun oppilaskirjastossa, nro 56.

 

 Huntuvuori Hilda: IHANAA MENNEISYYTTÄ **

228 s. Kirjokansi 1946

Naiiveja kirjoitelmia Suomen historian merkkihenkilöistä keskiajalla. Vanhassa kirjassa sykähdyttävä esilehden omistuskirjoitus: (19.12. 46 Onnea Vihkiparille Taina Veerus ja Aili).  Oma kirja Päijänne-Antikvariaatista.

 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...