tiistai 27. syyskuuta 2022

ĈU-SARJAA JA PAKOTTAVAA HAMMASTA

Luinpa taas:

 

122. Lacruz Mario: VIATON §§

227 s. Wsoy 1960 (Eero Ahmavaara) YK

Espanjalainen dekkari, vahvasti psykologiaan sotkeentunut. Jopa niin vahvasti, etten luettuanikaan tiedä, oliko päähenkilö viaton. Hengestään ainakin taisi päästä.




123. Valano Johán: ĈU LI VENIS TRAKOSME? §§½

144 s. TK Stafeto 1980 RM

Claude Piron, Kansainvälisessä Esperantoliitossa ja myös YK:ssa toiminut sveitsiläinen kirjoitti esperantoksi neljä dekkaria salanimellä Valano. Murhia tehdään ja ratkotaan, tapahtumat pyörivät vuorenrinteellä, jossa väitetään ufoja tavatun. Loppu antaa ymmärtää, että kyllä niitä eeteitä on.



124. Paasilinna Arto: VOLOMARI VOLOTISEN ENSIMMÄINEN VAIMO §½

208 s. SSKK 1995 YK

Vanhan tavaran keräilijä kiertää maailmaa ja hankkii mm. palasen Jeesuksen solisluuta. Toki annetaan ymmärtää, ettei luu ole Jeesusta nähnytkään. Vaimonmallinen raahuilee mukana eikä soppa minulle maistunut. Tyhjänpäiväsistä löpinää.


 ***************

Palasimme kaupunkiin. Todennäköisesti emme enää mene tämä vuonna rantamökille. Kävin hammaslääkärissä, ja hampaaseen tehtiin juuripaikka. Kotona väliaikainen paikka irtosi ja minun piti tehdä toinen keikka, toiselle saman firman lääkärille (edellinen oli jo lähtenyt kotiin), ja va. paikka uusittiin. Lopullinen paikka pannaan paikoilleen vasta kahden viikon jälkeen. Eipä särje enää. 

Metsämökin myynti varmistui. Yhdesä harmista päästiin eroon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...