sunnuntai 25. syyskuuta 2022

Rantamökin talvikuntoon laitto

Olimme viikon rantamökillä laittamassa paikat talvikuntoon. Ensimmäisenä päivänä kömmimme kalliolle ja onnistuimme poimimaan yhteensä ämpärillisen puolukoita - vaimo neljä kertaa enemmän kuin minä. Siinä on tarpeeksi marjoja. Lisää ostamme paikallisesta Marjakaupasta tarpeen mukaan.

Rantahaapa oli saanut rannan puolelle vetävän värityksen.

 


 Aamulla kello seitsemän aurinko yritti nousta idästä.

 

Herrat käydessään pari viikkoa aikaisemmin käänsivät veneen kallelleen pajupensaitten varaan. Tuuli oli työntänyt veneen takaisin ylösvetohirsille. Emme saaneet venettä nurin,  joten vedimme sen liiterin nurkalle ja peitimme pressuilla. On se noin ennenkin onnistuneesti talvehtinut.

 

 

Kellarin montun peitto on jokasyksyinen urakka.

 


                            Vielä viimeinen tuokio terassilla ennen kaupunkiin lähtöä.

Viikon aikana kävimme kerran Saarijärvellä. Kierrätyskeskuksessa ja ruokalaupassa teimme ostokset ja palasimme mökille syömään. 

Yöt olivat kylmiä - kerran taisi olla peräti nollassa - ja päivällä pysyttiin kymmenen asteen tienoilla. Lisämaustetta oleiluun antoi hammassärky, joka pakotti meidät jo sunnuntaina kaupunkiin, jotta pääsen maanantaina lääkäriin. Vuosikymmeniin ei hampaitani ole särkenyt. Mikä lie nyt syynä, kun vuositarkastukseenkin olisi ollut vain viikko.

Vanhoja ollaan. Kylmä ja pimeä tuntuvat pahalta. Talvi on tulossa. Lisäksi vielä naapurivaltiota johtaa hullu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...