sunnuntai 18. joulukuuta 2022

Kivinen kaupunki

 Luin:

154. Löwenstein Anna: LA ŜTONA URBO §§§§

350 s. FEL 1999 YK

Mainio kertomus ajanlaskumme alkuajoilta. Roomalaiset hyökkäävät Britanniaan, hävittävät päähenkilön kotikylän ja vievät eloon jäävät henkilöt Roomaan orjiksi. Bivana pääsee onnekseen kunnon perheeseen orjaksi. Hän avioituu toisen orjan, kirjankopioija Filonon kanssa, saa tämän kanssa kaksi lasta ja mies vapautuu ja ostaa Bivanankin vapaaksi. Kristinusko tekee tuloaan, Filonokin kiinnostuu aiheesta mutta koskaan he eivät intoonnu pahemmin asian pariin, paitsi heidän poikansa. Rooma palaa, kristittyjä syytetään, poika joutuu surmattavaksi mutta Bivana - nyt nimetty Barbaraksi – perheineen pääsee aloittamaan elämän alusta Rooman lähialueelle. Tämä teos kertoo Quo Vadiksen tarinaa alkuperäistä kiihkottomammin ja paremmin. 


 ***************

Anna hallitsee esperanton kielen täydellisesti, joten laajaa teosta oli helppo ja miellyttävä lukea. Anna syntyi Lontoon lähellä 1951, opetteli esperanton 13-vuotiaana, asuu nykyään puolisonsa kanssa Rooman lähellä, perheessä on lisäksi kaksi poikaa ja perheellä on kolme kotikielta - esperanto, englanti ja italia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...