maanantai 23. lokakuuta 2023

FANTASIAA ja pientä vipinää

Luettu:

142. Brink Aira: VELHOJUURI §§§½

249 s. Tammi 1953 YK

Elvi Sinervon sisar on kirjoittanut pari nuorten fantasiaa. Tämä on kirjallisesti erittäin taitavasti kirjoitettu fantasiaseikkailu. Velhojuuri (mitä ei oikeasti ole olemassa) parantaa tauteja. Haapanainen, ehkä kuvitelma, kertoo kasvin tarinan. Kuljetaan vuoroin Intiassa, Lapissa ja myös Turun saaristossa. Juuri parantaa myös (s)pitaalin. Teoksen perusjuoni on kuitenkin hyvyyden paremmuus kultaan verrattuna. (Kirjailija toimi mm. Sirola-opiston johtajana.) Kelpo nuortenkirja.


143. Schildt Runar: ASMODEUS ja kolmetoista sielua §§

166 s. Love 1991 (1915) (Liisa Ryömä) YK

Mukana Armas Fager, ikääntyvän teatterimiehen kuva. Paholainen Asmodeus matkustaa vedonlyönnin seurauksena Suomeen, ja onnistuu ostamaan 13 henkilön sielut. Vähän lapsekasta meininkiä.


 Tietokoneen Microsoft-päivitys muutti systeemejä. Minulta taisi jäädä yksi palautusrasti ruksimatta. Kaikki tekstit ovat tallessa, kuvat samoin.

*****************

Torstaina vaihdatamme autoon talvirenkaat. Kuun viimeisenä päivänä menen muistitestiin (jos muistan) ajokortin jatkoaikaa ajatellen. Ja vuotuinen hammastarkastus on ensi kuun alussa. Riittää vanhalla vipinää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...