torstai 5. lokakuuta 2023

HEMDALIN VIIDAKOSSA

 Vertailen omistamien fantasiakirjojeni luetteloa Luettujen kirjojen luetteloon. Tässä muutama fantasiakirja, joita en ollut ennen lukenut:

129. Luukkonen Marja: TÄHTISUMUN VANGIT §§

150 s. Tammi 1990 YK

Enemmän fantasia kuin satu. Kuin rinnakkaismaailma, jossa eläimet ja esineet puhuvat. Sumu nukuttaa maailmaa ja muuttaa sitä nykymalliseksi. Viimeiset vapaat panevat hanttiin ja elävät vielä Hiirisaarellaan vanhaan malliin. 


 

130. Hemdal Dag: LEOPARDIEN LAAKSO §§

142 s. Paletti 1947 (A. Londen) YK

Afrikassa kaksi nuorukaista kokee ihmeitä viidakossa. Neekerit (sic) aikovat tappaa kaikki valkoihoiset ja hallita maailmaa. Hemdal on Haggardinsa lukenut, tässä kuunpimennystä käytetään hyväksi. Lopussa kertomus muutuu aivan oikeaksi fantasiaksi eikä Richard joudukaan vanhan Mufadan puolisoksi. Reipasta rasismia.



131. Hemdal Dag: AARNIOMETSÄN HIRMUVALTIAS §§

141 s. Paletti 1948 (A. Londen) YK

Afrikan viidakoissa ja erämaassa alkuperäisasukkaat eivät toimi valkoisen muka herrakansan ehdoilla. Toki pahaakin neekerit tekevät, ja kauhea hirmulisko on kumista tehty. Scifiä edustaa rakettilentokone, jolla kuljetaan huimaa kyytiä. Aikansa tuote.

Urakka jatkuu.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...