sunnuntai 1. lokakuuta 2023

PULLAA YNNÄ MUUTA

 Luettu:

125. MacLean Alistair: KOTKAT KUUNTELEVAT §§

283 s. Wsoy 1972 11.p (Timo Martin) RM/YK

Muun lukemisen puutteessa mökillä aloitettu kirja. Sankarit remuavat uskomattomasti natsilinnakkeessa. Puolet retkueesta on pettureita ja köysirata kiikkuu karusellina. Kivilinna roihuaa soihtuna, aura-autolla pelastaudutaan viime tipassa eikä reipasta lempeäkään aivan unohdeta. Naurettavaa menoa.

126. Luukkonen Marja: TÄYDEN KUUN LAPSET §½

200 s. Tammi 1999 YK

Useat lastenkirjat ovat mukavaa luettavaa myös vanhuksille. Tämä ei. Hupaisaa, minulle jäi tuntu, että teoksessa valehdellaan lapsille. No, olen hieman yli-ikäinen (80).




127. Hotakainen Markus: TÄHTITIETEEN NAISET

384 s. Aula 2022 AK

Naisia on syrjitty tieteissä niin kuin muutenkin maailmassa iät ajat. MH kirjoittaa tähtitieteen huomattavista naistutkijoista, joita on estelty ja vähätelty tähän päivään asti. Tutkimustuloksetkin ovat miehet omineet omiin nimiinsä. Sujuvan suppea kuvaus liki viidestäkymmenestä naisastronomista.


128. Sinerma Martti: ”JEES”, SANOI ARMAS J. PULLA

428 s. Olkkolan kartano Oy 2004 AV

Pullan vanhin poika Kalervo entisöi kirjoitusaikaan Olkkolan kartanoa. Mainosmies Pulla, Ryhmyn ja Romppaisen luoja, kirjoitti valtavan määrän tekstiä eläissään. Laatu hieman sitä ja tätä, mutta kansa luki. Liian ykstiryiskohtainen elämäkerta lie hieman liian jäävien tekijöiden tuotantoa.


 *****************

Viikon päästä lähdemme neljäksi yöksi Tallinnaan. Hotellina Hestia Europa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...