perjantai 13. lokakuuta 2023

MONITOIMIVEISTÄ OSTAMASSA

 

MATKA TALLINNAAN 8 – 12. 10. 2023

Junalla Helsinkiin, raitiovaunulla Länsisatamaan ja Finlandialla Tallinnaan. Edellisen päivän matkat Suomenlahden yli oli myrskyn vuoksi peruttu, nyt ei pahemmin laivaa heilutellut. Perillä huomasimme, että tuullut oli. Paikoin oli suuriakin puita nurin ja oksia katkeillut.

 



Hotelli Europa oli rauhallinen ja meille sovelias paikka. Koko Tallinnan keskusta oli kaaoksessa tietöiden takia. Löysimme mukavan kävelyreitin Kanutin ratikkapysäkille, ja siitä vaunulla menimme milloin minnekin. Ostimme nimittäin kolmen päivän kulun paikallisilla liikennevälineillä erittäin halpaan hintaan.

Ilmat olivat kohtuullisia, vain viimeisenä päivänä satoi liki koko päivän. 

                                        Vaimo, Jaan Kross ja minun keppini.


Vapaduse Väljakilla oli ennen Moskva-ravintola. Nyt seinällä loistavat toiset liput.



                                           Minä ja veljeni Leijonamieli.

Ainoa ostos minkä teimme oli monitoimiveitsi, jolla saimme avattua Vana Tallin-pullon. Sen joimme pikku hiljaa puolilleen ja toimme loput kotiin. Ensimmäistä kertaa en käynyt koko matkalla viinakaupasta.

Karja Kelderissä söimme kerran ja kaksi kertaa Hell Huntissa. Talu Körts oli lopetettu ja hienoihin ravintoloihin en suostu menemään. Hell Huntin sekä ruoka että olut olivat hyviä, etenkin Paimenpojan pai. Kahvit joimme kerran Pagaripoisidissa ja kaksi kertaa Pagarikodassa. Koda voitti laatukilpailun.



 

Paluumatkalla ensimmäiset junat Kuopioon olivat loppuunmyydyt, joten jouduimme odottamaan neljä tuntia Helsingissä. Puolet ajasta vietimme Ateneumissa ja puolen yön aikaan kaarroimme taksilla kaupunkikotiin. Seuraavalla matkalla pitää paluujunaliput ostaa etukäteen.

Päätimme varmasti palata Tallinnaan joulutoriaikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...