perjantai 9. helmikuuta 2024

Kaikki loppuu ja unhoittuu

Luettu:

20. Mack Katie: KAIKEN LOPPU

223 s. Ursa 2021 (Tuukka Perhoniemi)

Laajahko teos maailmankaikkeuden kohtalosta sen synnystä tuhoon. Tiedot lisääntyvät vuosi vuodelta. Kolmiulotteisilla aivoillamme emme kuitenkaan voi käsittää useampiulotteista maailmaa. Ja pohjimmiltaan mitään ei ole oikeasti olemassa. Opuksen erilaisia lopputuhokuvia on scifissä käyttänyt hyväkseen ainakin Maarit Verronen ja monet ulkolaiset, Adamsista alkaen.



21. Toivola Ritva: PANSSARIMYYRÄ §½

186 s. Tammi 1991

Novellikokoelma, jonka muutamat kertomukset ovat fantasiaa, ja pari lähentelee scifiä. Jotkin lastenkirjat ovat myös aikuisten mieleen, tämä ei vanhusta heilauttanut. Toivolan Turmankukka vuodelta 1998 on vetävämpi. (Luettelen vain viime vuosituhannen fantasiateoksia).



22. Tapper Harri: UNHOLA §§§

141 s, Atena 2003

Vanhainkotia kuvaava teos on niin ilmeikästä kieltä, että sisältö on hukkua sanailottelun alle. Hauska luettava.


 ***************

Vanhus opettelee uutta vanhaa autoa käyttämään. Firmasta piti käydä kysymässä, mistä lämpötilaa saa säädeltyä.  Minkäänlaista käyttöohjetta ei auton mukana tullut. Toki poika (40?) koetti jo ostotilanteessa kaiken neuvoa. Nyt ehken enää opeteltavana navigaattorin käytö, se kun toimii puhelimen kautta. Tosin pelkkä puhelinkin hoitaa ne vähät opastukset, mitä me tarvitsemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...