torstai 15. helmikuuta 2024

KIRJAKULJETUSTA

Kävin vaimon kanssa Jyväskylässä viemässä sisarelle 45 kirjaa. Opettelin uusvanhan auton vakionopeussäätämistä sekä navigaattorin käyttöä. Menomatkalla joimme kahvit huoltoasemalla ja tulomatkalla söimme samassa paikassa pitsat.Sisar oli samanmallisessa kunnossa kuin ennenkin, muisti tuntuu heikkenevän käynti käynnin perään. On hänellä ainakin kaupungin puolesta hyvä hoito, kolme käyntiä päivässä.Hän haluaa pysyä kotonaan niin kauan kuin mahdollista.

Luettua:

23. Valakivi L.: TARSAN KUUDES KOLONNA §§

242 s. Karisto 1941

Sota jatkuu. Tarsa sotii, puolustaa perintötilaansa Harmajaa. Sodassa tarsalaiset käyttävät outoja aseita joista en mitään tajunnut. Savurenkailla pudotetaan lentokoneita ja peileillä saadaan aikaan ihmeellisiä harhakuvia. Tarsa löytää sisarensa ja isänsä ja lopussa kadottaa vaimonsa, jonka paha ryssä vie pois lentokoneella. Vaan eipä hätää, kertomus jatkuu sarjan viimeisessä osassa.


24. Fossi Paavo: KERTOMUKSIA §§

145 s. Wsoy 1958 (Ei oma)

12 kertomusta, ensimmäiset mainioita mutta taso laskee tarina tarinalta. Mukana kelpo myllytonttukertomus, joka kelpuuttaisi teoksen fantasiahyllyyn. Mitään kauhistuttavaa en kirjasta löytänyt, tosin en ole alan asiantuntija.



25. ELLERY QUEENIN JÄNNITYSLUKEMISTO 2 §½

128 s. Gummerus 2000 (1962) (Pauli A. Kopperi)

11 umpiamerikkalaista jännityskertomusta. Tusinatavaraa.


 ***********************'

Suomella on uusi presidentti, toivottavasti on toimessaan tolkun mies. Hallituksesta en sano mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...