perjantai 17. toukokuuta 2024

KIRJOJA

 LUIN:

61. Burroughs Edgar Rice: TARZAN JA KULTALEIJONA §§

263 s. Karisto 1944 5.p (Valfrid Hedman)

Väkivaltainen, rasistinen ja sovinistinen teos, kuten kaikki Tarzanit. Oparin kullasta kinastellaan ja lopulta Tarzan peittoaa pahikset ja kantaa kullat kellariinsa.


62. Sjöwall Maj & Wahlöö Per: MIES JOKA HÄVISI SAVUNA ILMAAN §§½

224 s. Karisto 1999 (Kari Jalonen / tark. Susanna Paarma) 3.p

Hävisi mies, ja savuna nousi ilmaan. Beck pyöri Unkarissa, eikä siellä vielä ollut Orbania rasituksena. No, tuhaan pyöri. Huumehommat olivat käynnissä ja kaljakaverit tappelivat.



63. Tolonen Kosti: KOLMAS MAAILMANSOTA – ja ikuinen rauha §

109 s. Alea-kirja 1988

Poliittinen ivatulevaisuuskuvitelma. Ei näin käynyt, jälkikäteen arvioiden. Kävi vielä pahemmin. Tosin maailmansota ei ole vielä alkanut. Parasta kirjassa jokaisen luvun alussa oleva sitaatti malliin ”Helvetti on tyhjä ja kaikki perkeleet ovat täällä.. Shakespeare.”


*****************

Tolosen kirja on scifihyllyyn menossa. Tilasin myös Anu Holopaisen Kristallien valtakunnan, kun sen lopultakin netistä löysin. Poika(?) lupasi heti postittaa. 

Fantasiahyllystä puuttuu vielä etupäässä Ahtelan Degenere vuodelta 1918. ehkä myös Sulo Hyvösen Uni, vuodelta 1906.  Uni pitänee ostaa uusintapainoksena Nysalorilta, se on mukana kokoelmassa Tulevaisuuden ihminen.  Nummelinilla oli joskus myös Degenere-suunnitelmia. Odotetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MAAPALLON YMPÄRI

 Luettu: 79. Utrio Kaari: ISABELLA §§§½ 442 s. Tammi 1988 Isabella, suomalainen ylimysneito, elää 1300-luvulla vaiherikkaan elämän ...