lauantai 25. toukokuuta 2024

Mummoja ja mustia aukkoja

Tällaista tällä kertaa:

 

67. Rintala Paavo: MUMMONI JA MANNERHEIM §§§§

409 s. Otava 1960

Mummo Eeva Maria Kustaava ja tuleva marsalkka Carl Gustav Emil elävät samaan maailmanaikaan. Kummallakin on oma elinpiirinsä ja elämäntapansa. Ylimyselämä vertautuu maalaiselämään ja oma myötätuntoni, ehkä myös kirjailijan, on Eevan puolella. Kirjan loistavan elämänohjeen antaa kappalainen Eevan puolison Vihtorin hautajaisissa sivulla 350: Elämään ei saa suhtautua koppavasti.


68. Hotakainen Markus: MUSTAT AUKOT

202 s. Otava 2021

Kolme vuotta vanha tieto on musta-aukkoasioissa ehkä vanhentunutta. Mukavasti Markus kirjoittaa ja lopun arvelut scifitotuuksista olivat nasevia.



69. Irving John: LESKI VUODEN VERRAN §§

526 s. SSKK 1999 (Kristiina Rikman)

Irvingin karhu- ja painikirjat ovat lempikirjojani. Tämä teos on kolmeosainen. Kaksi ensimmäistä menettelivät, kolmannen kahlaus kävi voimille. Joko minä tai John on tullut vanhaksi. Epäilen minua.

***************

Omistamissani Mummoni ja - sarjassa ei ole kansipapereita. Tämä sarja ilmestyi suurin piirtein yhtä aikaa Linnan Pohjantähtien kanssa ja jäi suotta niiden varjoon. 

Nyt on kesä, maanantaina selviää, pääsemmekö tiistaina rantamökille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DVD ja pilatut uutiset

  Kävimme 12.6 Iisalmessa. Torikahvien jälkeen lähetyskirpputorilta ostimme muutaman DVDn. Kun yritimme lähteä pois, alkoi valtava sadekuur...