tiistai 4. kesäkuuta 2024

ALAJÄRVI-ekumeniaa

 Ajoimme Alajärvelle Kyyjärven Paletin kautta. Paletti on eräänlainen ostoskeskus, jossa on pienessä tilassa ravintola, s-kauppa, Alko, useita merkkiliikkeitä, esim. Nanso, Marimekko ja Iittala. Ja muutama pikkuliike lisäksi. Paletti sijaitse kahden tien risteyksessä. Menomatkalla pistimme lajitellut jätteet paikan keräilypisteeseen ja tulomatkalla kävimme ruokakaupassa.

Alajärvellä joimme kahvit/teet Helmi-kahvilassa ja kävelimme kirkkoon. Siellä oli suursiivous käynnissä, joten pääsimme sisälle. Ja tietenkin jouduin taas teologiseen keskusteluun paikalla päivystäneen ihmisen kanssa. Totesimme kannattavaamme ekumeniaa. Kun lähdimme kirkosta, ukkosmyrsky kasteli meidät perusteellisesti. Ajoimme paikalliselle kirpputorille, vaimo osti kuivan puseron itselleen ja minä pari Sariolaa, joista toinen puuttui minulta: Seidan silmä, ja toinen Laukon nimellä kirjoitettu Tohtori Viitasen tapaus kelpasi kansipaperinsa takia – ilman sitä kirja on jo hyllyssä.



Sade lakkasi ja ajoimme hotelli-ravintola Alvariiniin, jossa söimme taas kerran oivallisen lounaan.

Ja sitten rantamökille takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyvästi kesä.

Rantamökkikausi loppui. Kylmyys ja pimeys eivät ole nautintoa vanhoille. Pakkasimme tavarat ja panimme mökin talvikuntoon. Kellari on peitet...