torstai 20. kesäkuuta 2024

JUHANNUSVIIKKO, JA PÄIVÄT LYHENEVÄT

Juhannusviikko etenee, huomenna päivä jo lyhenee. Rantamökillä elämä kulkee tasaisesti. Kävimme Karstulassa ostamassa sekalaisia tarvikkeita, Kivijärvellä hakemassa juomavettä lähteestä ja Saarijärvellä kahvi/teellä ja kierrätyskeskuksessa muuten vain. Friseessä on hyvät tarjoukset:

Luettukin on:

77. Laukko Esko (Sariola Mauri): TOHTORI VIITASEN TAPAUS §§½

270 s. W&G 1966

Ihmiskuvauksen taitoa Sariolalla ei ole, mutta juonen laadinta sujuu. Komea hammaslääkäri Viitanen on mitätön mies, sovinisti, huoripukki ja murhaaja, mutta vanhojen rahojen keräilijä Rahikka solmii lankoja yhteen ja pelastaa lemmittynsä, joka oli tohtorin noin kolmas vaimo.



78. Terho Kaarina: UHRIPOLKU §§½

307 s. Johanna 1986

Suomalaissyntyinen viikinki Ararikko vie anglityttö Sarran sotasaaliina Suomeen. Savusaunaan lisäillään puita kesken kylvyn ja Sarraa muka kohdellaan milloin orjana, milloin liki arvohenkilönä. Epälooginen kertomus on taiten kirjoitettu, vaikka kirjoittajasta ei taida mitään varmuutta olla. Yhtä Mertsiä epäillään tekijäksi.


Pari kirjaa jouduin jättämään noin sadan sivun jälkeen kesken. Onneksi ei kaikkea tarvitse väkisin lukea läpi. Etenkin kun kyse ei ollut "sivistävästä" tekstistä.

Sunnuntaina lähdemme Jyväskylän kautta Kuopioon ja torstaina lähden Virroille ja sieltä perjantaina Vammalaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MAAPALLON YMPÄRI

 Luettu: 79. Utrio Kaari: ISABELLA §§§½ 442 s. Tammi 1988 Isabella, suomalainen ylimysneito, elää 1300-luvulla vaiherikkaan elämän ...