maanantai 3. kesäkuuta 2024

RYSÄHTÄVÄ SOTA YM.

 Viimeksi luetut:

70. Skiftesvik Joni: LUOTSIN TARINA §§§

268 s. Wsoy 1994

Viime vuosisadan alkupuolella, sisällissodan ja kieltolain aikoihin, muutama luotsi luotsaa lounaissaaristossa monenmoisia purtiloita, myös pirtulaivoja. Perheongelmia, viinanjuontia ja tappeluita riittää ja mieli tekee Rapakon taakse.


71. Rintala Paavo: MUMMONI JA MARSALKKA §§§§

364 s. Otava 1961

Eletään sisällissodan ja talvisodan välistä aikaa. Mannerheim siirtyilee Venäjän armeijasta Suomen marsalkaksi. Mummo jää eläkemuoriksi ja elämä muuttuu hellahuoneesta parihuoneiksi ihan vesijohtoineen kaikkineen. Ja Mainilassa lipsahtaa pari venäläistä kranaattia muka vahingossa Suomen puolelle. Jopa sota rysähtää   silmille.


72. Christie Agatha: MURHA MAALAISKYLÄSSÄ §§§

318 s. Wsoy 2007 (1930) 7. p (Eila Pennanen) Sapo 8

Ensimmäinen Marple-tarina. Jane kurkkii ruusuaitansa takaa ja selvittää tutkijoille, kuka ja miksi on syyllinen.



73. Dexter Colin: KADONNEELLA OLI YLLÄÄN §§§

296 s. Otava 2002 2.p (Ilkka Terho)

Yksi pykälä olisi tullut lisää, jos lopussa olisin tiennyt murhaajan ja muutenkin tajunnut mistä oli kyse. No, yksi tytär katosi, pari miestä murhattiin ja Morse oli etupäässä väärillä jäljillä. Kirjallisesti teksti on mainiota.

******************

Eiliset ukonilmat eivät tulleet päälle. Kävimme Kivijärven kirkolla, ostimme kaupasta tarpeellista tavaraa ja lähdimme sateen uhatessa heti rantamökille. Matkalla lähteestä otimme kaksi kanisterillista vettä. 

Tänä aamuna tyhjensin huusin, joka riittänee tämän päivän työpanokseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MAAPALLON YMPÄRI

 Luettu: 79. Utrio Kaari: ISABELLA §§§½ 442 s. Tammi 1988 Isabella, suomalainen ylimysneito, elää 1300-luvulla vaiherikkaan elämän ...