torstai 25. heinäkuuta 2019

Planeetta kutsuu

96. Lehtolainen Leena: ENNEN LÄHTÖÄ §§§
376 s. Tammi 2002 7.p RM/YK
Maria Kallion kissa-rukka joutuu vahingossa atentaatin kohteeksi. Onneksi pelastuu sairaalassa hyvän hoidon ansiosta. Tapetaan pari ihmistäkin, on poliittista kähmintää ja korruptiota ja jopa poliiseja kytketään suurpomojen talutusnaruun. Seksuaalivähemmistöihin suhtaudutaan suopeasti. Tässäpä liukkaasti etenevä ajanvieteteos.

97. Suikkari Raimo: VIHREÄN PLANEETAN KUTSU §§
174 s. RKS 1993 YV
2500-luvulla kaksi maapallolaista hurauttaa Linnunradan toiselle puolen tuosta vain. Sieltä löytyy planeetta Palonis, jossa maankaltaisissa oloissa asuu maankaltaisia humanoideja. Pareja muodostuu – maan mies palonislaisen naisen kanssa ja nainen palonislaismiehen kanssa. Lapsiakin tulee, eikä ihme – hyvin laimean naivistisessa teoksessa naidaan koko ajan kuin Kama Sutrassa. Eli niin fysiikan kuin biologiankin lait hylätään tyystin. Jotain inhimillistä kertomuksesta silti löytyy – etupäässä muukalaisten toiminnassa.


Tämäkin teos on lisätty kohtaan WHH211/Luettu fantasia. Pyrin lukemaan ja hutaisemalla arvioimaan kaikki omistamani scifi/fantasiakirjat ennen kuin aika minusta jättää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...