torstai 14. tammikuuta 2021

Kulttuuria piirroksin ja mummokullan kera. Kävin kylässäkin

 

7. Tanttu Erkki: 500 VALITTUA

288 s. Otava 1982 AK

Sananlaskukokoelma, jossa pääosassa Tantun kuvitus. Pääsee kuitenkin luettujen listaan, koska ympäri Suomen olevat murresananlaskut vaativat lukemaan tarkasti, jotta asian ytimen ymmärsi. 

 



8. Tapio Marko: MUMMOKULTA §§§§

174 s. Wsoy 1969 YK

Eräänlainen rikoskertomus. Vanha vitsi kuolleesta mummosta ja varastetusta autosta kääntyy hillittömäksi kertomukseksi täynnä uskomattomia yhteensattumia. Tietenkin lukemista auttoi hyvä Jyväskylän tunteminen. Saarijärven mies, Tapperien sukua, on minulle mieluisa kynänkäyttäjä. Harmi, että tappoi itsensä niin että Arktinen hysteria jäi kesken. 


 ******************

Kävin sisaren luona kaksi yötä olemassa. Hoidin kauppa-asioita ja apteekkilaskutusta. Muuten työtä ei juurikaan ole, sisarella käy siivooja ja kodinhoitaja joten hänestä pidetään hyvää huolta. Ruokakin tuodaan kaupasta kotiin. Minä tosin vien hänelle kotoa kirjoja luettaviksi. Kirjoja on jo hyllyt ja parveke pullollaan. Kun olen autolla liikkeellä, vien kirjoja rantamökille eteenpäin jaettaviksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...