keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Kanarian saarilla, luettuna

 Lukuhommissa:

 


22. Greene Graham: VIIMEINEN SANA JA MUITA KERTOMUKSIA §§§

171 s. Tammi 1991 (Elina Kahla) YK

Pari novellia (Viimeinen sana, Mies joka vei Eifel-tornin) ovat rehellistä fantasiaa. Novelleja on vuodesta 1929 vuoteen 1988, joten laajasta valikkoimasta on kyse. Tunnustan tuntevani huonosti Greenen tuotantoa.


23. Mäkelä Juhani: ENTÄS JOS SITTENKIN? §§½

237 s. Wsoy 2001 AV

Alaotsikko ”Vaihtoehtomuistelmani”. Mäkelä kertoo pätkittäin elämästään ja jatkoksi, mitä olisi voinut silloin tapahtua toisin. Sujuvasti kirjoitettua kevyttä ajanvietettä, mikä olisi päässyt fantasiahyllyyn, jos olisi julkaistu viime vuosituhannella.


24 Kokko Yrjö: HYVÄN TAHDON SAARET §§§

317 s. Wsoy 1953 AK

Kokko matkusti tyttärensa kanssa Kanarian saarille. Muutaman kuukauden reissu oli vähän toisenlainen kuin nykymatkat. (Olen käynyt Kanarialla kaksikymmentä kertaa, joten teosta oli mukava lukea.) Franko oli vallassa ja härkätaisteluja kuvattiin. Veneellä matka saarelta toiselle kesti ainakin yön yli. Erilaisilla vehkeillä kierrettiin saaria sisämaasta ja rannoilta. Kuvituksena on suttuisia kirjoittajan itse ottamia kuvia. Toivon pääseväni vielä kerran noille veikeille saarille.

 

Faron majakalla olen usein käynyt, ensimmäisestä Kanarianmatkasta alkaen. Ei sinne sisälle päässyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BALLADEJA JA LEGENDOJA

Kirpputori- ja antikvaarikierros tuotti pari saalista, joista HH ehti huomauttaa. Otan siis selville, onko niistä fantasiahyllyyn.  Legendoj...