sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Sekalaista luettua

 Luin:

 

26. Lehtolainen Leena: VEREN VIMMA §§§

303 s. SSKK 2004 YK

Pari rallikuskia ajelee kovaa, venäläinen mies loikkaa Porkkalan miehitysalueelta Suomeen, komisariolla on kotiongelmia ja eräs vanha äitimuori posauttaa tunnottoman naisreportterin hengiltä. Lehtolaisella on, etenkin lopussa, vauhti päällä.

 



27. Kupiainen Kerttu: VENEEN VANA §§½

195 s. Wsoy 1962 YK

Runoilija Unto Kupiaisen toinen vaimo kertoo miehensä runorustailusta ja perheen elämästä etenkin kesämökillä Kesälahdella. Miehestä on vähän tietoa missään. Hän syntyi 1909 ja kuoli 1961, mutta mistään en löydä tietoa, miten hän, nuorehko mies, kuoli. Henkilökuvakin tuntuu kovin siloitellulta, vaikka en juorupuheisiin (juoppo pukki?) uskokaan.


28. Finne Jalmari: SYSMÄLÄINEN §§

256 s. Otava 1926 AK

Soturi Arvid menee naimisiin, lähtee sotimaan, rakastuu vilkaisulla johonkin neitoseen, joutuu kommelluksiin, matkaan liittyvät haavuri ja mieheksi pukeutunut nainen, lopuksi nainen osoittautuu olevan sekä miehen pikavilkaisurakkaus että hänen vihitty vaimonsa. Tietysti tämä on filmattukin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...