keskiviikko 21. kesäkuuta 2023

ALAJÄRVI ja hellepäivä

 Ajoimme Alajärvelle, joimme pliisut kahvit hyvinkin uskovaisten kahvilassa. Viime vuonna kävimme kolmella kirpputorilla, nyt kaksi oli lopettanut toimintansa. Kirkkoon pääsi sisälle.

 

Alttaritaulu oli masentava, ja muodoiltaan ihan mukava temppeli vaikutti muutenkin alakuloiselta. Aina kun pääsee, käyn ylhäällä lehterillä. Kuvankin otin.

Kuten tavallista, kiersimme hautausmaalla lukemassa hautakiviä, laskemassa leskeysaikoja, suremassa lapsikuolleita ja ihmettelemässä suuria sukuja. Hautausmaalta kävelimme rantaa pitkin uimalan ja sataman ohi - vieressä levittäytyy Alajärvi. Kuva uimalan ja sataman välistä:


Toki kävelimme myös hieman keskustan ulkopuolelle Tokmannille ostamaan lähinnä magnesiumvoidetta, joka on jaloilleni tarpeen mökillä yöaikaan. Vielä söimme lounaan Alvariini-nimisessä hotelli-ravintolassa. Erittäin maukasta, todella.


Ja ulosmenotien varrella pyörähdimme vielä toimivalla kirpputorilla, josta vaimo osti vaatteen ja minä jätin ylihintaisena ostamatta vanhan tähtitieteen alkeiskirjan sadan vuoden takaa. 

Alajärveltä on viivasuora tie rantamökille, joten huristimme pysähtymättä terassikahveille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...