maanantai 5. kesäkuuta 2023

LAITURILLA JA KOSMOKSESSA

 Kesä alullaan. Säässä ei kehumista, mutta taitaa olla lämpenemään päin. Olemme kierrelleet lähiseutuja jalan, käyneet autolla Jyväskylässä ja Kannonkoskella, ja tänään menemme Kivijärvelle.

Mökin lähellä Sininen tie kulkee hiihtosillan ali. Ensi kertaa kävimme kylmässä tuulessa sillan yli kävelemässä.

 


Kannonkoskella istahdin uimarannan laiturille lepuuttamaan kehnoja jalkojani.

Luettukin on:

70. Jungstedt Mari: KEVÄÄN KALPEUDESSA §§

320 s. Otava 2011 (Sanna Manninen) RM

Gotlanti-sarjan kuudes teos on luistavaa tekstiä, mutta minulle siinä on liikaa keittiöpsykologiaa. Dominoiva äiti saa aikaan kaikenlaista pahaa. Yksi syytönkin ool rait kuoli vahingossa kait, mutt´ lähti henki muutamalta muultakin mamman lisäksi.


71. Gads Tomas: LUOPIOT §§½

316 s. Bazar 2020 RM

Kaksi naista (Satu Roos ja Kaisa Nummela) ovat kirjoittaneet kelvollisen ryhmä HALME-dekkarin Turun poliisipiiristä. Venäjänkarjalaisia kurjia kohtaloita, henkilökohtaisia poliisiongelmia ja Kakskerran mökki rikospaikkana – kuinka tulikin Boris mieleen.


72. Marchant Jo: IHMISEN KOSMOS §§§½

300 s. Ursa 2022 (Tuukka Perhoniemi) RM

Alaotsikko ”Kulttuuri ja tähdet”. Kahdesatoistta luvussa tekijä kertoo tähtitaivaan merkityksestä ihmisten elämään kautta aikain. Suurin osa luvuista oli erittäin kiinnostavia, muutama ei minulle niinkään. PhD Marchant tuntuu hiukan olevan kallellaan henkimaailmankin asioihin. Ei toki liikaa. 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...