maanantai 19. kesäkuuta 2023

JUHANNUSVIIKKO ja luettua:

 Luin:

76. Jylhä Heikki: IKILIIKKUJA §½

156 s. Wsoy 1944 AK

Saunakamarissa ukko kehittelee ikiliikkujaa. Eipä onnistu joten fantasiahyllyyn ei teos pääse. Teoksen kertoja seuraa sivusta, eikä hänenkään elämänsä onnistu. Apeahko kertomus maalaiselämästä ei elämäniloa pursu.


77. Tapio Marko: ENKELI LENSI OHI §§

182 s. Wsoy 1963 AV

Nämä MT:n poliisiromaanit (tämä ja kohde 65) ovat erilaisia kuin yleensä alan teokset. Aiemmat lukukerrat jättivät mieluisamman jälkimaun. Nyt tuntuivat kikkailulta. Tyyli on kohdallaan ja Jyväskylä henkii lämpimästi.


78. Christie Agatha: GOLFKENTÄN MURHA §§

242 s. Wsoy 2004 6.p (Niilo Pakarinen) YK/RM

Liian pitkä päällystakki johdattaa Poirotin murhaajan jäljille. Eilisen loppunlukemisen jälkeen en enää muista juuri muuta. Ei siis ollut ajatuksiaherättävä klassikkoteos.


79. Salminen Sally: JÄLJET MAAN MULLASSA §§§

309 s. Otava 1961 (Mirja Heickell) RM

Keromus Vilhelmistä, Ednasta ja Svenistä. Ahvenanmaalaiset viljelevät maata, hoitavat karjaa, kalastavat, naivat ja paheksuvat. Sven muuttaa muille maille, palaa Ahvenanmaalle vuosien jälkeen ja muuttunut maailma on, tietenkin.


 **********************

Juhannusviikko. Ulkona hellettä päivisin. Naapurimökki on myynnissä, ikävä kyllä. Olivat hyvät naapurit. Vanha isä kuoli ja perikunta myy mökin. Myyntihinta näkyy olevan 88000  euroa. Mökki on pienempi mutta paremmassa kunnossa ja uudempi kuin meidän. Varustuksessa ei ole eroa. En usko, että perikunta saa noin paljon. 

Huomenna Alajärvi-päivä. 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...