sunnuntai 25. kesäkuuta 2023

PÄIVÄT LYHENEVÄT

 Luin:

80. Ropponen Markku: KUHALA JA KAIMAANIN HYMY §§§

352 s. Tammi 2022 RM

Kuhalan dekkarit ovat myös ja ehkä juurikin veijariromaaneja, eikä niiden uskottavuus ole korkealla tasolla. Leppoisasti hommat etenevät ja murhaaja selviää. Kuhala on hankkinut hybridin ja vaimo on poissa tieltä Keski-Afrikassa Unicefin asioilla. Eikä Hippu-koiran panosta sovi aliarvioida.


81. Holappa Pentti: MUODONMUUTOKSIA §§§½

213 s. Wsoy 1959 RM

Neljä kertomusta, joista kolme on ilmiselvää fantasiaa. Bomanissa on puhuva ja lentävä koira, Tanssissa tytön jalat muuttuvat kultaisiksi kavioiksi ja Kentaurissa on ihmisiä, kentaureja ja petoja. Neljäs, Metamorfoosi, lie paremminkin muutos poliittisessa suuntautumisessa. Ihmettelen, ettei tätä kirjaa mainita luetteloissa. Joka tapauksessa fantasiahyllyyn.

82. Ivalo Santeri: HISTORIALLISIA KERTOMUKSIA

64 s. Wsoy 1931 RM

Kahdeksan kertomusta erilaisilta aloilta. Olen lukenut paljonkin Ivalon historiallisia romaaneja. Nämä jutelmat eivät nouse niiden tasolle enkä ymmärrä, miksi nämä on valittu ”oppikouluihin ja vastaaviin opinahjoihin” tarkoitettuun kokoomavihkoseen.

83. Gardner Erle Stanley: ULVOVAN KOIRAN TAPAUS §§§

222 s. Wsoy 1992 (Jorma-Veikko Sappinen) Sapo 363 RM

Ulvova koira paljastaa Perry Masonille murhaajan. Naimisissa ollaan kovinkin ristiin ja taisi syyllinen päästä koirana veräjästä.




84. Tapper Harri: LOIMU JA LUMI §½

215 s. Atena 2012 RM

Elävää sanailua Napoleonin Venäjänmatkasta. Ikävä kyllä teksti on onttoa somaa sanahelinää joka peittää alleen mahdollisen asian.

**********

 Kävimme Saarijärvellä, veimme suuren laatikollisen kirjoja kierrätyskeskukseen emmekä ostaneet yhtään uutta. Aattona ajoimme Kannonkosken kirkolle, ostimme ruokatarvikkeita, ja koska ilma oli kostea, ei haitari soinut eikä grillimakkaraa tarjottu. Juhannus kului rauhallisesti, emme käyneet missään.  Palasimme kaupunkiin päivää aikaisemmin kuin oli tarkoitus. Ensi viikonloppuna menen vanhan kirjan päiville. Ja päivät lyhenevät.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...