torstai 20. tammikuuta 2022

Fantasiaa luettu ja gammakoneessa maattu

Luin: 9. Kivi Aleksis: VUORIPEIKOT 38 s. Otava 1947 YK Suomettaressa vuonna 1864 julkaistu fantasianovelli, joka perustuu kansantarinoihin. Itse kertomus käsittää puolet pikkukirjasesta, loppuosassa Oskari Nousiainen kertoo tämän tarinan muunnelmista eri puolella maailmaa. Itse juttu on goottilaisin kirjaimin, joka sopii hyvin tyyliin.
10. Kivi Aleksis: ALEKSIS KIVEN TARINOITA 126 s. Nide 1947 YK Kuvitus Matti Visanti Seitsemässä veljeksessä kerrotut tarinat, lisättynä kertomuksella Vuoripeikot, joka on ilmestynyt Suomettaressa v. 1864. Esipuheen laatijaa ei kerrota, ja Visantin kuvitus on tuhruinen. Hyvä lisä tämä isokokoinen teos on fantasiahyllyyn.
11. Welles H.G.: LA TEMPO-MAŜINO §§§ 140 s. Epoko ? (E. Amos) YK En ole Aikakonetta suomeksi lukenut, hyvä että nyt esperantoksi. Painovuotta ei ole merkitty, mutta kieli on vanhahtavaa, vaikkakaan virheitä kieliopissa ei ole. Elokuvan olen pari kertaa nähnyt, eikä kirjasta ole tallella juuri muuta kuin kuin itse aikakone ja Morlokki-nimitys toiselle tulevaisuuden rodulle.
*************** Aamulla kävin viimeisen kerran gammakoneessa kuvauttamassa luitani. Kysyin hoitajalta, kuinka arvokasta tällainen tutkimus on. Hän katsoi tiedostoista. Reilut 1200 euroa sairaalalle. Saa nähdä, minkälaisen laskun itse saan. Kannatan yleistä terveydenhoitoa, ja se on minua erinomaisesti hoitanut kohta kahdeksankymmentä vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...