tiistai 25. tammikuuta 2022

Sotaa, rauhaa ja hautausta

Luin:

 

12. Leväslaiho Reino: SISSIVÄÄPELI §§§

293 s. Wsoy 1980 AV

Kyllä sotakirjoja lukee, kun niissä ei ole sotahurmaa eikä suurta paatosta. Sissiryhmä on lähetetty kauas Kuolan niemimaalle. Räjäytellään, uidaan vaatteet päällä kivääri selässä kilometrikaupalla (pah), kahlataan soita ja korpia, kuollaan ja haavoitutaan. Homma on hoidettava, kun käsketty on.

 



13. Huovinen Veikko: BAKULAINEN PAHVALA osa 2 §§§

360 s. Wsoy 2005 YK/AK

Huovisen lyhyet kertomukset-kokoelman toinen osa. Eri teoksista on kerätty toimittajan (?) mielestä parhaat tarinat. Mielellään näitä luki, tosin olen tainnut liki kaikki lukea jo aikaisemminkin.


 

14. Benedickt Marie: ROUVA EINSTEIN

356 s. Sitruuna 2020 (Kaisa Haatainen) AK

Mileva Maricin kuvitteellinen elämäkerta, joka tekijän mukaan perustuu mahdollisimman pitkälle tosiasioihin. Mikäli puoletkin on totta, Albert oli törkimys, joka varasti Milevan ideat ja matemaattiset työt, eikä edes antanut Milevan nimeä näkyviin missään julkaisussaan. Ihmisenäkin oli mies sovinisti oikein viimeisen päälle. Ehkä jutussa on perää, en mene takaamaan.


 

 ****************

Kävin pitkästä aikaa laulamassa hautajaiset. Vainaja oli 38-vuotias nainen. Hautauksen suoritti vasta vihitty Haminan piispa Sergei.  Onnittelin häntä ja kysyin, oliko jo ikävä Valamoon? Ei kuulemma ollut, mutta saattaa tullakin (Oli Valamon igumeeni pitkään).

Torstaina lääkäri soittaa, mitä polvitutkimuksissa on tullut ilmi. Sitä ennen yövalvonta jatkuu. Nykyisin herään kahdelta ja torkun päivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...