keskiviikko 2. elokuuta 2023

Camilloja ym.

 Luettu:

95. Guareschi Giovanni: ISÄ CAMILLON KYLÄ §§§

276 s. Wsoy 1953 4.p (Helka Hiisku) RM

Isä Camillo ja pormestari Peppone ovat eri laidan miehiä, mutta kunnioittavat toisiaan. Mallia saisivat ottaa maailman poliitikot. Eivät ota kuitenkaan. Mutta hauska on näitä kevyenpainavia juttuja lukea.


96. Guareschi Giovanni: ISÄ CAMILLON PALUU §§§

323 s. Wsoy 1954 (Helka Hiisku) RM

Ihmisen hyvyyteen uskovia sydämellisiä kertomuksia isä Camillosta ja kommunistipormestari Pepponesta. Valitettavasti tällaista ei enää tapahdu - tokko koskaan on tapahtunutkaan. Isä Camillo keskustelee Jeesuksen kanssa ja kovin ovat hyvää pataa vaikka Jeesuksen on joskus isää nuhdeltava.


97. Carr John Dickson: KUISKAAVA KUOLEMA §§

317 s. Wsoy 1991 3.p (Arto Tuovinen)  Sapo 24 RM

Alku kovinkin pitkäveteistä, keskellä vähän vipinää ja lopussa loputtomat selvitykset. Vanha murha selviää eikä uusi onnistu. Tohtori Fell ratkoo rikoksen vähän taka-alalla istuskellen.



98. Jokinen Seppo: KUKA SELLAISTA TEKISI §§§½

336 s. Karisto 2008 YK

Sujuva kertomus Hervannan rappioalkoholisteista ja komisario Koskisesta. Poliisien henkilökohtaisista ongelmista voisi minun mielestäni puhua vähemmän. Kait sitä jo uskotaan että poliisi on töissä ja perhe jää vähemmälle huomiolle. Murhia tuli ainakin tarpeeksi ja taisi syykin tulla selväksi. Lasoli haisee, nuotiotuli ritisee ja luonnontuotteilla on ratkaiseva osansa.

***************

Kaupungissa. Elokuu alkoi. Lyhyt tämä kesä. Heinäkuun satoi eikä taida juuri tilanne parantua. Mitään tulevaa ohjelmaa ei ole vielä lyöty lukkoon.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...