perjantai 11. elokuuta 2023

MUSTA TAIVAANRANTA YM.

Luettu:

 

99. Mäki Reijo: INTIAANI §½

461 s. Otava 2013 YK

Eniten riepoo Apteekki ja sen älyvapaa lössi. Raatoja tuli liikaa ja Amerikan osuus jäi minulle hämäräksi. Kirjaston vaihtohyllystä kirjan otin, joten olihan tämä täsmälleen hintansa väärtti.



100. Christie Agatha: SALAINEN VASTUSTAJA §§

194 s. Wsoy 1974 (1922) (Eva Siikarla) AV

Tommy ja Tuppence eivät ole minua varten. Tökerö vakoojaoperaatio on kait aikanaan, 1920-luvulla, ollut ansiokas, mutta ohi on jo aika valunut. Joitain papereita kuljeteltiin milloin missäkin ja kiltti setä oli tuhma setä ja lopuksi mentiin naimisiin.


101. Lehtimäki Konrad: MUSTA TAIVAANRANTA §§½

164 s. Wsoy 1929 RM

Torpparin poika, sekatyömies, kansanedustaja ja kirjailija Lehtimäki kertoo alkuosan novelleissa kömpelöllä tavallaan kuolemasta ja loppuosassa ehkä sisällissodan kapinoinnista. Viaporin tuhoaminen on kuvitelmaa, joka ei tietääkseni pidä paikkaaansa, joten teoksen voisi panna fantasiahyllyyn.


102. Pulla Armas J.: KOLMANNEN SUKUPUOLEN SAARI §

197 s. Karisto 1943 5.p RM

Laiva täynnä naisia haaksirikkoutuu autiolle saarelle. Yksi naisista ottaa vallan, naiset ovat muka vapaa kolmas sukupuoli eivätkä miesten orjanaisia. Kaikenlaista tapahtuu, ja pelastuksen koittaessa käy ilmi, että johtajanainen oli mielisairas. Kuten kuulemma maailman johtajat yleensäkin.

***************

Tulimme rantamökille Jyväskylän kautta. Vein sisarelle uuden puhelimen. 


 Siru tässä on, mutta pöytäpuhelin on koko ajan kiinni virrassa, joten pin-koodia ei tarvitse näpyttellä. Kännykkä unohtui välillä lataamatta ja uudelleen käynnistys ei häneltä onnistunut. Nyt sisarella on kaksi erillistä toimivaa puhelinta, joten näin hän saa varmasti tilattua ruoan kaupasta ja oltua yhteydessä muuhun maailmaan.

Kävimme tänään Karstulassa. Kahvila Hertta oli kiinni mutta löysimme toisen hyvän paikan (LähiKontti), jossa oli kunnon kahvi ja tuoretta pullaa. Kirpputori kituu viimeisiään, eikä sieltä mitään löytynyt. Kaupassa kävimme ja ajoimme mökille syömään.

Naapurihuvila on myyty. Odotamme kauhulla, minkälaista mökkielämää siihen tullaan viettämään. Mökkimme ovat hyvin lähellä toisiaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...