tiistai 15. elokuuta 2023

KALEVALAISTA KULTTUURIA ym. maallista

Luettu:

103. Chorell Walentin: ANKARA AAMU §§§

168 s. Wsoy 1953 (Kyllikki Mäntylä) RM

Nuori mies tappaa puolivahingossa kiusaajansa, pääsee neljän vuoden päästä vankilasta, palaa vanhaan kotitölliinsä, ajelehtii aikansa ja lähtee pois. Mies joutuu sattumalta synnytysavustajaksi yksinäiseen metsäpirttiin, ja niin tapon ja syntymän kautta matka maailmaan jatkuu.


104. Huovinen Veikko: LEMMIKKIELÄIN §½

168 s. Wsoy 1966 RM

Rikas mies palkkaa köyhän lasikoppiin kotinsa olohuoneeseen lemmikiksi. Sisällissotakin syttyy, tuloeroja kait tasoitellaan. Löyhä on sidos asioiden välillä. Yhden vitsin teos.


105. KALEVALASEURAN VUOSIKIRJA I

314 s. Otava 1921 RM

Huomattavien suomalaisten kulttuurihenkilöiden kirjoittamia lyhyehköjä tutkielmia suomalaiseen kansanrunouteen liittyvistä aiheista. Mukana mm. E.N. Setälä, Robert Kajanus, A. Gallen-Kallela, Eino Leino, Eero Järnefelt, Pekka Halonen, Sakari Pälsi ja Samuli Paulaharju. Jos olisin kuusikymppinen nuorukainen, keräisin koko sarjan.

***************

Jo toinen käynti tänä kesänä Alajärvellä. Synä ennen kaikkea mainio lounaspaikka, Alvariini. Lisäksi kävimme tietenkin kirkossa, jossa jäimme oppaan kanssa suustamme positiivisesti kiinni. Oli luterilaisen kirkon oppaana nimittäin ortodoksi.Suurelta kirpputorilta vaimo löysi vaatetta ja levyjä. Minä kiristämättömien sukkien paketin. 

Huomenna lähdemme kaupunkiin ja viikon päästä tänne takaisin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...